Bony podarunkowe Prezenty last minute w księgarni editio.pl
ODBIERZ TWÓJ BONUS :: »

Opinie czytelników - Trapped. Romans mafijny (20)

55

2020-07-19
Katarzyna
Wkraczamy w świat mafii pełnego mroku, niebezpieczeństwa, broni, ale nawet w takim świecie ma szanse pojawić się prawdziwa miłość. Tylko czy jak się zjawi to będziemy w stanie w nią uwierzyć, zatrzymać przy sobie i ochronić. Holly Evans to piękna, młoda, agentka FBI i samotna matka. W młodości stała po przeciwnej stronie prawa, ale od kiedy pojawiła się jej córka stara się zapewnić jej wszystko co najlepsze. Żeby odpokutować swoje grzechy została agentką. Ale nie spodziewała się, że jej pierwsza sprawa okaże się tak trudna, niebezpieczna i zostanie wciągnięta w świat mafii. A ten świat należy do braci Hall. Declan to inteligentny, wykształcony, opiekuńczy, sztywniak do tego dżentelmen o nienagannych manierach. W takim facecie można zakochać się od razu. Nie zamierza się wiązać z żadną kobietą. A do tego ma swoją ciemną stronę, jest głową rodziny mafijnej i potrafi zabijać z zimną krwią swoich wrogów. Jego brat Joshua to wieczny nastolatek, lekkoduch z głową w chmurach. Ale również potrafi zabić wrogów bez najmniejszego problemu. W ich świat wkracza Holly która ma rozpracować Declana. Tylko, że agentka ma dziwne przeczucie że coś jest nie tak w tej całej akcji. Nie potrafi oprzeć się urokowi Declana i górę biorą uczucia do niego. Miłość i pożądanie która budzi się między tą dwójką wręcz jest namacalne. Kobieta zaczyna się miotać między tym co powinna zrobić, a co chcę zrobić. Gdy uczucia biorą górę, to wszystko zaczyna się komplikować. Holly będzie musiała wybrać między miłością a pracą. Tylko mężczyzna nie podda się tak łatwo. Co może doprowadzić do katastrofy. Z jej oczu pociekły gorzkie łzy, a serce waliło jej jak młotem. Chciała być jego, ale z drugiej strony wybrała życie uczciwe, normalne i szare. Przez chwilę zawahała się, czy nie zostać ale zdrowy rozsądek zwyciężył. Czy Holly uda się doprowadzić akcje do końca? Co zrobi Declan kiedy dowie się kim jest kobieta? Jaką decyzje podejmie Holly? Czy bezwzględny mafiozo okaże się być tym który uratuje ją i jej rodzinę? I najważniejsze czy ta miłość wygra ze wszystkimi przeciwnościami? Dwa różne światy. Dwie różne strony barykady. Dwoje różnych ludzi. Jedna wielka miłość. Nie zawsze to co jest dobre okazuje się być takie, a zło może okazać się jednak czymś dobrym. Alicja Skirgajłło podbiła moje serce Sposobem na francuza, teraz wkroczyła w świat mafii który kocham. Wiedziałam, że od razu sięgnę po tą książkę jak tylko zobaczyłam, że się ukaże i powiem wam, że się nie zawiodłam:) Książka jest napisana genialnie, od samego początku czuje się napięcie, emocje które towarzyszą nam do samego końca i czyta się ją z zapartym tchem. Nie brakuje tajemnicy, szantażu, niebezpieczeństwa, broni, akcji. Sceny zbrodni są tak dokładnie opisane, że czuje się ciarki czytając je. A sceny erotyczne również przyśpieszają bicie serca :) Postacie są doskonale wykreowane i każdy ma swój indywidualny charakter. Więc nie da się ich nie polubić. No i co najważniejsze nie zabrakło ciętego języka i humoru który tak lubię u autorki :) Ci niegrzeczni, niebezpieczni chłopcy podbili moje serce i dołączają do grona książkowych mafijnych łamaczy kobiecych serc :) Gorąco polecam :) I już się doczekać nie mogę drugiej części, coś czyje że Joshua rozpęta wojnę.. https://www.instagram.com/historie_budzace_namietnosc/
2021-05-18
pati.books
Trapped jest pierwszą części serii Romans Mafijny. Powiem szczerze, że czytało się tę książkę bardzo szybko i przyjemnie. Historia stworzona przez Alicję kreuje wyrazistych i nietuzinkowych bohaterów, dobrą fabułę i potencjał na niesamowitą serię, do której będzie można wracać. W Trapped głównymi bohaterami są Declan Halle i Holly Evans. Declan jest 36-letnim prawnikiem, który jednak mimo swojego zawodu woli oddawać się tej mroczniejszej stronie, czyli byciu gangsterem. Jednak niech Was nie zwiodą pozoru. Mimo tego, że faktycznie Declan jest mafiosem to jest całkowicie inny od bohaterów, których do tej pory miałam okazję poznać, czytając inne książki. Declan nie przeklina, jest szarmancki, uwielbia sztukę i teatr. No pokażcie mi takiego drugiego? Myślę, że trochę pasuje mi tutaj Vito z Rozdartych Serc (seria Bellomo). Holly Evans to 25-letnia policjantka, która dzieli życie pomiędzy pracę, a wychowywanie swojej 5-letniej córeczki. Pewnego dnia na drodze Holly stają dwaj agenci federalni, którzy chcąc zdobyć dowody na przestępczą działalność Declana zmuszają Holly do uwiedzenia mężczyzny. Czy Holly uda się uwieść mężczyznę i zdobyć dowody, dzięki którym Declan pójdzie do więzienia? Czy może do głosu dojdzie fascynacja, zauroczenie, a nawet miłość? Tego Wam nie zdradzę, ale dowiecie się tego, czytając tę książkę. Dla mnie była to idealna historia na wieczór. Humor bohaterów był niesamowity, przynajmniej dla mnie, gdyż właśnie taki rodzaj poczucia humoru preferuje ja sama ? zgryźliwy, dokuczający. Teksty bohaterów sprawiały, że nie raz i nie dwa śmiałam się sama do siebie. Bohaterowie byli wyraziści, każdy był na swój sposób wyjątkowy. Joshua, Jacob, Miley, Stella oraz inni wraz z główną parą bohaterów stworzyli jedną wielką mafijną rodzinę, której może nie łączą więzy krwi, ale łączy przyjaźń i miłość. Historia wypełniona była akcją i nie można było się przy niej nudzić. Jedyny minus moim zdaniem to bardzo szybkie pojawienie się wielkich uczuć Holly w stosunku do Declana, ale cóż mogę powiedzieć, przecież wszyscy znamy powiedzenie ?miłość od pierwszego wejrzenia?. Zakończenie książki wręcz zmusza do rozpoczęcia części drugiej, czego ja nie omieszkam się zrobić.
2020-08-27
bez podpisu
"Trapeed. Romans mafijny" jest moją drugą książką Alicji Skirgajłło, którą przeczytałam i uwielbiam ją tak samo jak "Sposób na francuza". Nie mogę się doczekać dalszej twórczości autorki, po którą na pewnio sięgnę. Historia jest o Declanie - dżentelmenie, bardzo inteligentnym prawniku, który uwielbia sztukę i kobiety, ale jest także bezwzględnym gangsterem. Na jego drodze staje Holly, policjantka, która musi się wkupić w jego łaski aby uratować swoją córeczkę. Co wyniknie z połączenia tych dwóch światów? Musicie przekonać się sami. Declan i Holly to fajnie wykreowani bohaterowie, tacy poukładani, opanowani i czasami trochę nudnawi ale w pozytywnym znaczeniu tego słowa. Natomiast Joshua (brat Declana, totalne jego przeciwieństwo) skradł moje serce - to zabawny lekkoduch. Bardzo jestem ciekawa jak potoczą się jego losy w drugiej części. Książka jest napisana lekko i przyjemnie się ją czyta. Jeśli liczysz na dawkę humoru to na pewno ją tutaj znajdziesz.
2021-02-05
Emilia
Świetna książka!
2020-07-08
bez podpisu
Świetna genialna !!! wciąga i nie da się od niej oderwać. Boże nie mogę doczekać się kolejnej części :D polecam
2020-07-10
bez podpisu
Piękna, cudowna historia... Nie mogłam się od niej oderwać Polecam i nie mogę doczekać się dalszych części.
2021-01-11
Book-owy kącik Anny
Nie mogłam zacząć recenzowania drugiego tomu serii mafijnej autorstwa @skialicja od @editio.red bez przeczytania i napisania choć paru słów o pierwszej części pt "Trapped" Declan zafascynował mnie już po samym opisie Trapped i nie mogłam mu się oprzeć tak samo jak główna bohaterka-Holly.Ten facet ma wszystko a chce jeszcze więcej w postaci prześlicznej Holly która od pierwszego spotkania zaprząta mu bezustannie myśli.Autorka stworzyła faceta z krwi i kości za dnia bogaty biznesmen a wieczorami bezwzględny gangster. Holly to młoda kobieta agentka FBI, samotna matka uroczej Stelli. Która w branży zdominowanej przez mężczyzn stara się im dorównać. Ta dwójka stoi po dwóch przeciwnych stronach barykady.Ona takich jak Declan doprowadza przed wymiar sprawiedliwości, demaskuje przestępców i wysyła ich tam gdzie ich miejsce.Tak więc skąd w niej fascynacja i dreszcz podniecenia w kontaktach z groźnym mafiozem. Dzieli ich wszystko nie łączy nic poza budzacym się pożądaniem. Niezobowiazjąca wspólna noc w niej budzi obawy że złamała swoje zasady, w nim budzi nieograniczony głód jej ciała i bliskości. Paradoksalnie to w jego domu w jego ramionach Holly i jej mała córeczka poczują się bezpiecznie. W poukładany choć niebezpieczny świat który dotąd znał Declan jego dziewczyny wprowadzą coś czego nie znał czyli radość, miłość. Przecież każdemu wolno kochać i jak widać nawet gangster i agentka w starciu ze strzałą Amora są bezsilni.
2022-03-28
bez podpisu
Moja pierwsza książka tej autorki. Jestem wniebowzięta, od samego początku mnie pochłonęła, ciekawość zwyciężyła i niestety zbyt szybko ja przeczytałam. Jednak miałam jak zanadrzu kolejne części i mam nadzieję że nie ostatnie. Polecam bo warto.
2020-07-09
Anna
MEGA! Na już potrzebna kolejna część !!! polecam bardzo
2019-09-18
bez podpisu
Mafia inna niż wszystkie ;)
2020-07-21
Kasia
Książka bardzo wciągająca,szybko i przyjemnie się czyta
2020-07-13
wioletreaderbooks
Książek z motywem mafii pojawia się na naszym rynku, co miesiąc to więcej, ale na którą się zdecydować ? Która nas porwie, przekona do siebie i zapadnie w pamięci ? Jedne są gorsze, drugie są lepsze, ale większość jest pisana na jedno kopyto. Niczym się nie wyróżnia, jedynie przyjmuje stały schemat, który znamy. Są jednak perełki, które zapadają w pamięć między innymi książki Anny Wolf czy Cory Reilly. Czy słynąca z wielkiego poczucia humoru i ciętych ripost Alicja, wpasuje się w ten klimat czy stworzy w ogóle coś nowego, przez co wyjdzie poza utarty schemat ? Bracia Halle, są jak ogień i woda. Declan jest mężczyzną uprzejmym, kulturalnym, nie przeklina. Dżentelmen w każdym calu. Jego brat - Joshua jest zupełnym jego przeciwieństwem bawidamek, pyskówki oraz szaleństwo. Jednak to Declan jest obiektem zainteresowania Holly. "Jesteś piękna, mądra i niezwykle tajemnicza, a to przyciąga mnie do ciebie jak magnes." Holly ma misje. Jest wysłana prosto do paszczy lwa. Musi przejrzeć działania Declana i wystawić go policji. Jednak to nie będzie takie proste, jedno zdarzenie uświadomi jej, że wdepnęła w niezłe bagno, a prawda może być tylko jej gwoździem do trumny. "On chciał mieć ja u swojego boku, ale nie mógł zatrzymać jej na siłę." Declan czuje, że Holly ma tajemnice, ale nigdy nie czuł się tak przy żadnej kobiecie. Jednak czy będzie skłonny wybaczyć i zaryzykować ? Czy będzie w stanie zaakceptować swoje uczucia i pokochać córkę Holly ? Czy świat mafii nie jest zbyt niebezpieczny dla kobiet ? "Kochała tego mężczyznę całym sercem, a jednocześnie go nienawidziła." Cała fabuła owiana jest gracją i stylem. Zdecydowanie wyróżnia się od innych książek, pewnie zastawiacie się czym ? Mianowicie konstrukcją bohaterów. Jeszcze gangstera takiego, co nie przeklina i jest dżentelmenem i uwielbia sztukę to nie poznałam w żadnej książce, co zdecydowanie jest tutaj świeżą odmianą i ma się poczucie, że czytamy coś znacznie nowego, a nie ponownie pisaną historię na jedno kopyto. Jest wartka akcja, jednak cała treść to zdecydowanie mieszanka emocji, ważnych decyzji i tajemniczości. Myślę, że to miła odskocznia i świetna propozycja na wieczór. Jest to już trzecia książka Alicji, ale myślę, że ta książka jest dojrzalsza i ma poważniej zarysowanych bohaterów oraz skrupulatniej zbudowaną akcje. Myślę, że Autorka doskonale odnajdzie się w każdym gatunku. Kolejna część, mam nadzieję, że zostanie poświęcona drugiemu z braci, bo tu będzie dopiero się działo. W tej części, co uważam za bardzo fajny zabieg miał także swoje momenty i zabierał głos, jednak to spowodowało rozbudzenie mojej wyobraźni i już nie mogę się doczekać jego historii. Książkę polecam, bo to nie tylko historia odziana w seksowną okładkę to historia, która wywoła uśmiech na twarzy, zdziwienie oraz wzruszenie.
2020-05-27
Paskuda_27 ;)
Genialna książka,którą miałam już okazje przeczytać na Wattpadzie. Bardzo cieszę się,że moja kochana Królowa wydaje po raz kolejny swoją rewelacyjną powieść,w której się zakochałam od pierwszego zdania <3
2020-05-16
bez podpisu
Fantastyczna!
2020-07-12
bez podpisu
Fajna książka,polecam!Czekam na drugą część
2020-08-19
Tula
Czekałam na nową odsłonę Ali, przyzwyczajona do jej obfitego humoru który mieliśmy okazję poznać w poprzednich książkach,trochę zastanawiałam się jak wypadnie w takiej poważnej bądź co bądź tematyce i wiecie co? Wypadła świetnie ;-) również w Trapped jest dużo humoru i ciekawych, czasem śmiesznych sytuacji. Alu jestem ciekawa historii Joshuy, bo pomimo tego, że mnie nieziemsko irytował, przechodził przemianę i w sumie zapałałam doń sympatią. Podobał mi się charakter głównej bohaterki, Holly to twarda babka i zna swoją wartość, co sobie cenię. Książka podobała mi się bardzo, wchłonęłam karteczki w ekspresowym tempie. Styl pisania Autorki jest lekki, przyjemny dla oka i wyobraźni. Opisy śmiałe, a wszystko wplecione w brutalny, pełen tajemnic mafijny świat, gdzie nikt się nie partoli, faceci są twardzi i bezlitośni, zabijają bez zmrużenia oka :-) Holly jest początkującą agentką, ma za sobą trudną przeszłość, samotnie wychowuje dziecko. Pewnego razu zostaje zmuszona, by szpiegować mafiosa inaczej jej i jej rodzinie będzie groziło niebezpieczeństwo. Szkopuł w tym, że Declan, jest nieziemsko przystojny i bardzo szarmancki, a miedzy nim i Holly dochodzi do czegoś więcej i jest to jak najbardziej prawdziwe. Zanim sama wyjawia mu o sobie prawdę mu kim jest i że zaczyna coś do niego czuć, mafioso dociera do tych informacji pierwszy i jest piekielnie poirytowany... Czy uwierzy Holly? Czy czeka ją z jego rąk zemsta? Mogę zapewnić, że nie grozi Wam nuda,cały czas coś się dzieje i jest gorąco, tajemniczo i zaskakująco. Zapraszam do lektury :-)
2020-08-04
Adriana
"Trapped" to lekki powiew świeżości w tematyce mafijnych romansów. Dlaczego? Bo mamy tutaj agentkę FBI, która ma zebrać dowody na zamknięcie w więzieniu Declana. Nie jest to jednak żadna standardowa, rutynowa akcja - przede wszystkim ze względu na "szefów" Holly. Z kolei Declan wcale nie wygląda na mafiosa - kocha sztukę, jest elokwentny i nie przeklina. Ma jednak pewną słabość do kobiet, co ma pozwolić agentce na zbliżenie się do niego. Tylko, że Declan jest dla Holly niesamowicie intrygujący, a ona czuje się przy nim niezwykle dobrze i bezpiecznie. On jest nią zafascynowany i pragnie mieć ją blisko siebie. Kiedy tajemnice się nawarstwiają, a problemy z zaufaniem dochodzą do głosu ich relacja może się całkowicie posypać. Bo kto by uwierzył, że Holly była zmuszona, nie chciała działać przeciwko facetowi, który skradł jej serce i chciała po prostu spokojnie żyć ze swoją córeczką, która znalazła się w niebezpieczeństwie? Na pewno nie głowa rodziny mafijnej... A już na pewno nie człowiek, który nie potrafi przyznać się do tego, co czuje. Na wielki plus zasługuje także fakt, że Autorka nie skupia się tylko i wyłącznie na Holly i Declanie (choć oczywiście w większości tak jest), ale wgłębia nas także w historię Joshui i Miley, którzy będą zapewne wiedli prym w drugiej części - "Claimed". Już się nie mogę doczekać kontynuacji!
2020-09-09
Ilona i Aneta czytają
Recenzja: "Trapped" Alicji Skirgajłło to typowy romans o podłożu mafijnym i gangsterskim. Główna bohaterka to Holly, dwudziestopięcioletnia kobieta, wychowująca córkę Stellę. Pracuje jako agentka FBI. Pewnego dnia dostaje zadanie, ma śledzić i uzyskiwać informacje o braciach Hall. Czy odnajdzie się w tym zagmatwanym i niebezpiecznym świecie przestępczym? A co z braćmi, może do któregoś zabije jej serce? Z autorką Skirgajłło miałam już do czynienia w Antologii ?Kilka chwil miłości?. Powieść pełna niebezpieczeństw, bezwzględnych zabijaków, narkotyków i intryg. Na rynku wydawniczym już jest dużo powieści o mafii, ale ta mnie zaintrygowała i wciągnęła na maxa, nie mogłam się oderwać. Ta historia trzyma w napięciu i powoduje nutkę adrenaliny. Nie podobało mi się to, że wątek miłosny pomiędzy bohaterami tak szybko się rozwinął, mogła autorka to bardziej rozciągnąć w czasie. Oczywiście nie brakuje w tej książce scen erotycznych, pełnych namiętności i pożądania. Fabuła ujęta świetnie, nie mogę doczekać się, kiedy przeczytam kolejną część. Okładka przyciąga wzrok. Powieść dla miłośników tego gatunku. Polecam, godna przeczytania. - Ilona
2020-08-26
Dorota
Dobrze, że tylko dwie dychy bo bym była zła. Zdecydowanie za lekkie czytadło
Darmowa dostawa za 0 zł